Bevrijd je van je belemmeringen met een EFT sessie

EFT is dé techniek om je belemmeringen los te laten.

holistisch therapeut yasmine setoe

Ontdek hoe jij jouw heftigste emoties, lastigste gedachten en ongewenst gedrag kunt omzetten naar iets wat jij graag wil.​

Herken jij dit?

  • Je wil liever en milder voor jezelf zijn en veel minder streng.
  • Soms betrap je je op negatieve overtuigingen over jezelf (ik verdien het niet, ik ben het niet waard).
  • Voor jezelf opkomen vind je erg lastig, net als ‘nee’ zeggen.
  • Piekergedrag zorgt ervoor dat je niet goed en genoeg kunt ontspannen.
  • Heb je fysieke klachten waar je niet vanaf komt en waar reguliere artsen je niet bij kunnen helpen?
  • Je kunt niet stoppen met je verslavingen (roken, alcohol, drugs, seks, suiker, eten).
  • Je bent niet blij met de manier waarop je soms reageert op andere mensen.

EFT is precies wat jij nodig hebt om van je gedachten, gedrag en emoties af te komen waar je last van hebt. In plaats daarvan maakt het ruimte voor zelfliefde en zelfacceptatie. Ondanks dat je die gedachten hebt, dit gedrag vertoont en deze emoties ervaart. 

Een van de uitgangspunten van holisme is dat je niet je gedachten, emoties en gedrag bent, maar dat je ze hebt. En wat je hebt, kan je ook weer loslaten.

EFT toepassing Yasmine Setoe

Hoe het werkt:

Je begint altijd met het probleem en je eindigt altijd met zelfliefde. Dat is het mooie van EFT. Je hebt bepaald gedrag waar je niet blij van wordt, je denkt en gelooft iets over jezelf waardoor je jezelf belemmert, of je hebt bepaalde emoties die jou belemmeren. 

Het idee achter de klopzin is dat je ondanks jouw probleem, toch van jezelf houdt, jezelf respecteert en accepteert. Het handboek neemt je helemaal mee in alle stappen die nog nodig zijn zodat jij succesvol EFT kunt gaan toepassen.

De voordelen van EFT

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en is ook wel bekend als het fenomeen ‘tapping’. Door te tappen op meridiaanpunten die door je lijf heen gaan, klop je blokkades los die in jouw systeem zitten. Deze blokkades zitten vast in de vorm van angsten, ongewenst gedrag en negatieve gedachten over jezelf. Zie het als patronen die in jouw energiebanen zijn geslopen. Deze patronen doorbreek je door de blokkades in de energiebanen kleiner te maken zodat de energie weer vrij kan gaan stromen.

Minder stress, meer balans

EFT kun je toepassen op elk moment van de dag, wanneer en waar jij daar behoefte aan hebt. Voel je je gespannen?
Klopt het weg!

Minder ptss- en angstklachten

Voor een goede verwerking is begeleiding nodig. Doordat deze klachten verminderen, zal je je al snel een stukje vrijer voelen.

Minder fysieke klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en buikpijn

Wanneer je onverklaarbare fysieke klachten hebt, zit er vaak iets emotioneels achter. Doordat je op deze specifieke punten klopt, pak je meteen de emoties mee die de oorzaak zijn van je klachten.

Draagt bij aan focus

Op het moment dat je merkt dat je veel afgeleid bent, in je hoofd zit en moeite hebt met concentreren, kan EFT bijdragen aan focus. Pas EFT toe en klop alle afleidingen uit je systeem.

Hoe ziet de sessie eruit?

Stap 1

Emotie / stress activeren

Ik vraag je eerst hoe je je probleem ervaart (dus niet het verhaal en de oorzaak, maar vooral wat je NU ervaart als je je er in gedachten mee verbindt). Met deze herinnering activeer je de bijbehorende emotie(s) en lichamelijke reactie(s). We gebruiken hierbij al je zintuigen, dus wat zie je, wat hoor je, welke emotie voel je, wat denk je, wat gebeurt er in je lichaam, etc. Bij grote trauma's gaan we hier uiterst voorzichtig mee om zodat je niet alles intens hoeft te herbeleven.

Stap 2

Kloppen / tikken

Daarna tik ik met twee vingers op speciale (meridiaan)punten op de zijkant van je hand, je gezicht en romp. Tegelijkertijd zeg je korte zinnen na. Dit zijn in het begin een herhaling van je eigen woorden. Ze geven weer hoe jij je probleem ervaart. Terwijl je daarmee je stress en emoties oproept kalmeert het getik je zenuwstelsel. Al gauw volgen zinnetjes die je helpen relativeren en die je uitnodigen om het probleem los te laten of anders te bekijken. Je emoties en stress worden letterlijk ontladen.

Stap 3

Patronen doorbreken

Na korte tijd tikken en praten denk je aan iets fijns en vervolgens aan iets onbelangrijks (ik stel je een 'stomme' vraag of leid je af met een grapje). Je gebruikt dan een ander deel van je brein. Deze onderbrekingen houden de sessie luchtig én maken het voor je brein lastig om je probleem vast te houden. Dat merk je zelf wanneer je opnieuw aan je issue denkt. Je zult merken dat je anders reageert.

Eerste sessie

Tijdens de eerste sessie bespreken we wat jouw patroon/belemmering is en vervolgens gaan we samen werken aan een klopzin. Daarna volgen we de drie stappen: emoties/stress activeren, kloppen, patronen doorbreken. Een eerste sessie duurt 2 uur.

Vervolgsessie

Deze sessie is alleen te boeken wanneer je al bekend bent met EFT en een eerste sessie bij Praktijk Ki hebt gehad, korter dan 12 maanden geleden. Tijdens deze sessie borduren we voort op de resultaten van de eerste sessie. 

Wanneer je heftige angstklachten of een trauma te verwerken hebt, raad ik je aan eerst een gratis inzicht sessie bij me te boeken, zodat we kunnen bespreken of het raadzaam is beide varianten samen te boeken.

Volg jij Praktijk Ki al op je favoriete social mediakanalen?