Doorbreek je patronen met EFT (tapping).

EFT, dé techniek waarmee jij jezelf kunt bevrijden van jouw eigen belemmeringen.

holistisch therapeut yasmine setoe

Download hier het gratis werkboek

Ontdek hoe jij jouw heftigste emoties, lastigste gedachten en ongewenst gedrag kunt omzetten naar iets wat jij graag wil.​

Herken jij dit?

  • Je wil liever en milder voor jezelf zijn en veel minder streng.
  • Soms betrap je je op negatieve overtuigingen over jezelf (ik verdien het niet, ik ben het niet waard).
  • Voor jezelf opkomen vind je erg lastig, net als ‘nee’ zeggen.
  • Piekergedrag zorgt ervoor dat je niet goed en genoeg kunt ontspannen.
  • Heb je fysieke klachten waar je niet vanaf komt en waar reguliere artsen je niet bij kunnen helpen?
  • Je kunt niet stoppen met je verslavingen (roken, alcohol, drugs, seks, suiker, eten).
  • Je bent niet blij met de manier waarop je soms reageert op andere mensen.

EFT is precies wat jij nodig hebt om van je gedachten, gedrag en emoties af te komen waar je last van hebt. In plaats daarvan maakt het ruimte voor zelfliefde en zelfacceptatie. Ondanks dat je die gedachten hebt, dit gedrag vertoont en deze emoties ervaart. 

Een van de uitgangspunten van holisme is dat je niet je gedachten, emoties en gedrag bent, maar dat je ze hebt. En wat je hebt, kan je ook weer loslaten.

EFT toepassing Yasmine Setoe

Hoe het werkt:

Je begint altijd met het probleem en je eindigt altijd met zelfliefde. Dat is het mooie van EFT. Je hebt bepaald gedrag waar je niet blij van wordt, je denkt en gelooft iets over jezelf waardoor je jezelf belemmert, of je hebt bepaalde emoties die jou belemmeren. 

Het idee achter de klopzin is dat je ondanks jouw probleem, toch van jezelf houdt, jezelf respecteert en accepteert. Het handboek neemt je helemaal mee in alle stappen die nog nodig zijn zodat jij succesvol EFT kunt gaan toepassen.

De voordelen van EFT

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en is ook wel bekend als het fenomeen ‘tapping’. Door te tappen op meridiaanpunten die door je lijf heen gaan, klop je blokkades los die in jouw systeem zitten. Deze blokkades zitten vast in de vorm van angsten, ongewenst gedrag en negatieve gedachten over jezelf. Zie het als patronen die in jouw energiebanen zijn geslopen. Deze patronen doorbreek je door de blokkades in de energiebanen kleiner te maken zodat de energie weer vrij kan gaan stromen.

Minder stress

EFT kun je toepassen op elk moment van de dag, wanneer en waar jij daar behoefte aan hebt. Voel je je gespannen?
Klopt het weg!

Minder ptss- en angstklachten

Bij PTSS raad ik je aan de EFT toepassing niet volledig zelfstandig te doen, omdat er nogal wat los komt. Voor een goede verwerking is begeleiding nodig.

Minder fysieke klachten zoals hoofdpijn

Wanneer je onverklaarbare fysieke klachten hebt, zit er vaak iets emotioneels achter. Doordat je op deze specifieke punten klopt, pak je meteen de emoties mee die de oorzaak zijn van je klachten.

Draagt bij aan focus

Op het moment dat je merkt dat je veel afgeleid bent, in je hoofd zit en moeite hebt met concentreren, kan EFT bijdragen aan focus. Pas EFT toe en klop alle afleidingen uit je systeem.

De eerste stappen

Stap 1

Waar heb je last van? Heb je een angst? Een gedrag dat je vervelend vindt aan jezelf? Of denk je negatieve gedachten over jezelf?

Stap 2

Ga na wanneer je dit hebt/doet. Is je angst/gedrag/gedachte er alleen op bepaalde momenten? Wanneer wel of niet?

Stap 3

Ga voelen wat je voelt: wat doet het gedrag/de gedachte/de angst met jou? Waar voel je dat in je lijf? Wat vind je daarvan?

Stap 4

Meten is weten: voel wat je voelt en geef er een cijfer a aan van 0 tot 10 waarbij 10 staat voor heel intens en 0 voor neutraal.

Alle andere stappen vind je in het gratis handboek, waarin elke stap nader wordt toegelicht en je op een praktische manier zelf met EFT aan de slag kunt.

Na het achterlaten van deze gegevens ontvang je een mail met het handboek. 

Check je spambox als het te lang duurt. Ontvang je niets? Stuur dan een mailtje naar info@praktijkki.nl.

Meer leren over werkvormen die je praktisch zelf kunt toepassen? Volg Praktijk Ki op Instagram en Facebook.